Select your Top Menu from wp menus

Soltoianu recunoaste ca l-a impuscat pe Stratulat, dar se considera nevinovat

Sportivul Ion Şoltoianu, suspect în cazul asasinatului lui Ion Stratulat, a fost reținut în regiunea transnistreană în comuna Varnița Acesta avea asupra sa pistolul deținut legal, a menționat Alexandru Jizdan, șef Direcției servicii operative a Ministerului Afacerilor Interne, la o conferiță de presă susținută miercuri, 21 septembrie.

Jizdan a menționat că după crimă, Șoltoianu era în stare de șoc, iar oamenii legii se temeau de acțiunile ulterioare ale acestuia. ”Totuși, acesta a fost reținut la primul contact vizual”, a spus Jizdan.

Până la reținerea lui Șoltoianu, oamenii legii au dus tratative cu oamenii de încredere din anturajul suspectului, în timpul cărora acesta era convins să nu părăsească teritoriul Republcii Moldova. Totodată, au fost anunțate organele speciale din regiunea transnistreană și cele din Ucraina , în eventualitatea reținerii lui Șoltoianu.

Seful Departamentului servicii operative a mai spus că  Șoltoianu a recunoscut, că este cel care a tras în victimă, dar totodată nu și-a recunoscut vina.