Select your Top Menu from wp menus

Soldaţii moldoveni continuă să moară pe timp de pace.O nouă tragedie s-a produs la Bălţi

Un soldat al Armatei Naționale a fost rănit mortal în urma unei împușcături accidentale cu arma de foc în timpul executării serviciului de gardă la data de 12 iulie curent, anunţă un comunicat al Ministerului Apărării.

Soldatul Ușurelu Mihail, anul nașterii 1994, din satul Dușmani, raionul Glodeni, a decedat la Spitalul Clinic Militar Central, filiala Bălți. Incidentul a avut loc în urma încălcării regulilor de securitate la îndeplinirea serviciului de gardă la unul din posturile Brigăzii 1 infanterie motorizată ”Moldova” din municipiul Bălți, fiind utilizată nestatutar arma din dotare.

Soldatul a fost încorporat în serviciul militar în termen în ianuarie 2013.

Procuratura militară a intentat dosar penal şi desfăşoară o anchetă pe marginea acestui caz. Concomitent, o comisie specială a Ministerului Apărării efectuează o cercetare de serviciu asupra circumstanţelor incidentului.

Amintim că decesul soldadului survine la doar câteva săptămâni după ce un alt soldat a murit strangulat în preajma poligonului Bulboaca. Acest caz a servit opoziţiei comuniste pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură contra ministrului Apărării Vitalie Marinuţă. Moţiunea care a fost dezbătută la mijlocul săptămânii a fost respinsă de majoritatea parlamentară.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/soldatii-moldoveni-continua-sa-moara-pe-timp-de-pace-o-noua-tragedie-s-a-produs-la-balti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19