Select your Top Menu from wp menus

Şoldăneşti, un oraş mic, susţinut de un important proiect USAID

Orasul Soldanesti are in fata perspectiva cooperarii de 4 ani in cadrul Proiectului Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP). Un Memorandum de intelegere in acest sens a fost semnat zilele trecute in cadrul unui eveniment de lansare a proiectului la  Şoldăneşti.

Proiectul ii ofera  Soldanestiului posibilitatea de a  beneficia de asistență de specialitate şi suport în trei domenii prioritare: servicii publice, finanţele publice locale şi eficienţă energetică.

Oraşul Şoldanesti, care a fost selectat în baza unui studiu de performanță municipală, este unul dintre primii beneficiari ai LGSP.

Primarul, Alexandru Tinică, a declarat  ca se bucura   de faptul ca de Şoldăneşti, in pofida  faptului că este unul dintre cele mai mici orase  din republică, a fost selectat ca partener al Proiectului LGSP.

Directorul LGSP, Scott Johnson a  mentionat ca fiind unul dintre primele autorităţi locale selectate, Şoldăneşti va fi lider printre alţii, demonstrând istoriile sale de succes comunităţilor care sunt mai puţin avansate.

 


sursa: comunicate.md
foto: comunicate.md