Select your Top Menu from wp menus

Societatea civilă cheamă deputaţii să conteste la Curtea Constituţională unele decizii votate de Coaliţia Pro-Europeană VIDEO

Consiliul Naţional de Participare (CNP) şi Consiliul Naţional al ONG-urilor din Moldova au acordat bile negre parlamentarilor pentru că la ultima şedinţă de legislativ au votat mai multe proiecte care, potrivit reprezentanţilor societăţii civile, au adus prejudicii de milioane de lei bugetului statului, transmite IPN.
În cadrul unei conferinţe de presă Antoniţa Fonari, vicepreşedinte al CNP,  a declarat că statul a scutut o Parohie ortodoxă de taxe în valoare de o jumătate de million de lei, aceşti bani putând fi utilizaţi în proiecte sociale.
A criticat tratamentul preferenşial al deputaţilor din coaliţia majoritară si Adrian Lupuşor, directorul Expert-Grup. Potrivit lui, scuritea de plata unor taxe în valoare de 12 mln de lei a companiei Glorinal, care a efectuat lucrările de reparaţie a Mănăstirii Curchi, Orhei încalcă mai multe acte normative, dar şi principiul liberei concurenţe.
Drept ilegale  au fost catalogate de Sergiu Ostaf, directorul CReDO demiterile lui Victor Parlicov de la şefia ANRE şi a lui Tudor Şoitu din funcţia de vice-preşedinte al Curţii de Conturi, aceste funcţii fiind inamovibile. Ostaf a spus ca argumentele deputaţilor care au votat pentru demisie nu se regăsesc în cadrul legal.
Şi legea cu privire la transportul naval intern a fost criticată de membrii societăţii civile. Preşedintele Mişcării Ecologiste, Alecu Reniţă,  a declarat că după adoptarea acestei legi bazinele fluviilor Nistru şi Prut vor fi distruse de cei care sub acoperirea legii menţionate vor extrage nisip în scopuri comerciale.
Reprezentanţii societăţii civile au făcut apel către toţi deputaţii care s-au abţinut să voteze aceste documente,  să le conteste.

Video streaming by Ustream