Select your Top Menu from wp menus

Socialiştii nu au dreptul legal să convoace şedinţa Parlamentului

Partidul Socialiştilor, care deţine 25 de mandate de deputat din 101, nu are dreptul legal să convoace şedinţa Parlamentului, a declarat şeful Direcţiei Juridice a Parlamentului, Ion Creangă, contactat de IPN.

Regulamentul Parlamentului prevede că legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie, iar cea de primăvară începe în februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lui iulie. În cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială, la cererea preşedintelui Republicii Moldova, a preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Şeful Direcţiei Juridice a Parlamentului a menţionat că decanul de vârstă (în această legislatură socialistul Eduard Smirnov) nu are împuternicirile preşedintelui Parlamentului, având doar împuterniciri reduse – de a prezida şedinţa de constituire a legislativului, care a avut loc la 29 decembrie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/socialistii-nu-au-dreptul-legal-sa-convoace-sedinta-parlamentului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19