Select your Top Menu from wp menus

Soarta a încă trei judecători din cei reținuți se va decide astăzi

Magistrații Judecătoriei Buiucani urmează să se pronunțe astăzi, 23 septembrie, asupra a trei judecători din cei 18 reținuți pe 21 septembrie pentru 72 de ore, transmite IPN.

Doisprezece judecători și trei executori judecătorești au fost arestați pentru un termen de 30 de zile în urma unei decizii a Judecătoriei Buiucani pronunțate în seara zilei de joi, 22 septembrie.

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că au fost pornite 16 cauze penale pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani de către 16 judecători din diferite instanțe judecătorești, dar și foști magistrați. De asemenea, au fost intentate patru cauze penale, pentru aceleaşi fapte, pe numele a patru executori judecătorești. Magistrații reținuți sunt bănuiți de implicare în scheme de spălare de bani, sumele ridicându-se la 20 de miliarde de dolari, bani spălați din Rusia prin sistemele bancar şi judecătoresc ale Republicii Moldova.

Pedeapsa pe care o riscă cei reținuți este detenție de la cinci la zece ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/soarta-a-inca-trei-judecatori-din-cei-retinuti-se-va-decide-astazi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19