Select your Top Menu from wp menus

Situația școlilor cu predare în grafia latină din stânga Nistrului rămâne critică, ONG

Încălcarea dreptului la educație pentru elevii celor opt școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană a devenit o normă din partea administrației din stânga Nistrului. Este constarea asociaţiei Promo-LEX, care a monitorizat cum s-au desfăşurat în regiunea transnistreană manifestările festive dedicate începerii noului an şcolar, transmite IPN.

Potrivit Promo-LEX, şi în acest an unii directori de şcoli au fost preîntâmpinați din timp la telefon despre interzicerea intonării imnului de stat și arborării drapelului Republicii Moldova. „Prin prezența lor la evenimentele de deschidere a noului an școlar, reprezentanții miliției transnistrene continuă să intimideze elevii și profesorii. În acest an, ei au putut fi observați la gimnaziul din satul Corjova, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, dar și la gimnaziul din satul Roghi”, se spune într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Promo-LEX precizează că la Gimnaziul din Roghi s-au deplasat un număr mai mare de milițieni, comparativ cu anii precedenți, în preajma instituției au fost observate trei autovehicule și aproape zece reprezentanți ai miliției. Potrivit asociaţiei, situația școlilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană rămâne una foarte critică.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/situatia-scolilor-cu-predare-in-grafia-latina-din-stanga-nistrului-ramane-critica-ong/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19