Select your Top Menu from wp menus

Situaţia gimnaziului “M. Eminescu” din Orhei, adusă şi în atenţia Parlamentului

În startul şedinţei Legislativului de astăzi,  deputatul PSRM, Ion Ceban,  a solicitat audierea în Parlament a Ministrului Educaţiei , Maia Sandu. Aceasta, din cauza problemelor legate de  transferul elevilor din clasele 1-4 dintr-un bloc al gimnaziului “M.Eminescu” din Orhei intr-un alt bloc al aceluiasi  gimnaziu. Schimbarea in cauza fiind catalogata de catre  Ceban ca si lichidare a şcolii primare.

Propunerea  deputatului socialist nu a  fost sustinuta de alti parlamentari. Iar deputatul PLDM, Petru Ştirbate, a declarat ca nu este vorba despre lichidare,  ci despre  permutarea  elevilor  dintr-un sediu in altul. Stirbate a mai spus ca in ajun  la gimnaziul din Orhei  a avut loc o adunare a parintilor care si-au  dat acordul pentru  aceasta schimbare.

Mentionam  ca   in dupa amiaza zilei de ieri  la gimnaziul “M. Eminescu” s-a desfasurat adunarea generala a parintilor.  Potrivit unor participanti la aceasta intrunire, majoritatea parintilor au cazut de acord ca elevii claselor primare  sa treaca din blocul fostei gradinite din  cartierul Nordic al orasului, in blocul  central al gimnaziului, situat pe str. Negruzzi.

Adunarea de miercuri face parte din sirul  multelor intruniri,  discutii tensionate si scandaluri chiar in interiorul colectivului pedagogic al gimnaziului “M.Eminescu”. Asta, din momentul in care s-a aflat ca sub acoperisul  acestei institutii vor fi adusi   fie  elevii liceului  rus “M. Lomonosov”, fie elevii proprii, din clasele  primare.

Prezenta la cea din urma adunare, sefa Directiei raionale Invatamant Tineret si Sport, Eudochia Ştefârţă,  si-a exprimat sustinerea  pentru  unificarea tututor gimnaziştilor de la “M. Eminescu”, intr-un  singur sediu, fapt care ar   exclude   cheltuielile nejustificate de intretinere a unui bloc in plus.  In acelasi timp, primarul orasului, Vitalie Colun, s-a aratat  favorabil variantei de  transfer din centrul orasului  al liceului “M.Lomonosov”, unde nu toate in caperile sunt utilizate in scopul instruirii liceenilor.

Amintim ca de la 1 ianuarie 2013 ,   instituţiile de învăţământ primar şi secundar general trec la o  noua metodologie de finanțare, preconizata inclusiv pentru repartizarea echitabilă a banilor publici.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/situatia-gimnaziului-m-eminescu-din-orhei-adusa-si-in-atentia-parlamentului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19