Select your Top Menu from wp menus

Sistem de canalizare modernizat pentru Telenești și 3 sate FOTO

Retele de canalizare renovate si 2 statii de pompare noi – acestea sunt rezultatele scontate ale unui proiect care  a fost  lansat joi, 26 aprilie, la Telenesti.  Beneficiari ai  proiectului „Dezvoltarea sistemului public de canalizare şi epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar” sunt orasul Telenesti si 3 sate din raionul respectiv.

Datorita proiectului va fi  modernizat sistemul public de canalizare şi epurare a apelor uzate din oraşul Teleneşti cu o lungime a reţelelor de canalizare de 400 metri şi vor fi renovate două staţii de pompare. Totodată, vor fi create condiţii pentru derularea proiectelor de investiţii de extindere a sistemului de canalizare în satele Ineşti, Mihalaşa, Mihalaşa Nouă şi 4 microraioane ale oraşului Teleneşti, cu o populaţie de circa 7 400 locuitori. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Consiliul raional Telenești și primăria satului Inești, se mentioneaza intr-un comunicat al Agentiei de Dezvoltare Regionala Centru.

Proiectul , care va fi realizat timp de 12 luni, costa cca 4 mln.500 de lei.  4 mln din aceste cheltuieli sunt acoperite de catre  Fondul Național de Dezvoltare Regională.