Serviciul de Informații și Securitate constată amplificarea activităților provocatoare cu caracter destabilizator din partea pretinselor structuri de forță din stânga Nistrului.
În cadrul activităților realizate potrivit competențelor, Serviciul a stabilit și documentat pe parcursul anului 2020 multiple cazuri de sechestrare și răpire a cetățenilor Republicii Moldova. Analogic cazurilor precedente, SIS întreprinde măsuri operative pentru stabilirea circumstanțelor răpirii, la 7 octombrie, a angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei AMARFI.
Au fost identificați angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpire. Materialele prealabile obținute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat.
Serviciul de Informații și Securitate realizează toate acțiunile de rigoare pentru eliberarea de urgență a cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv prin activizarea canalelor operative. Instituția continuă desfășurarea activităților potrivit competenței pentru asigurarea drepturilor constituționale ale cetățenilor Republicii Moldova.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…