Select your Top Menu from wp menus

Siropul de tuse otrăvitor: Cel puţin 16 persoane au murit după ce au consumat un medicament toxic

Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa după ce au consumat un sirop de tuse în Lahore, al doilea cel mai important oraş din Pakistan, determinând autorităţile să închidă farmacii şi o uzină de medicamente.
Decesele au fost înregistrate în acest sfârşit de săptămână, începând de vineri şi până duminică, în cartierul Shahdra, unul dintre cele mai sărace cartiere ale capitalei culturale pakistaneze, Lahore, unde mai multe persoane au consumat sirop de tuse cu scopul de a se droga, a explicat luni şeful comisariatului poliţiei locale, Atif Zulfiqar.

„Cel puţin 16 persoane, majoritatea toxicomani, au decedat după ingerarea siropului toxic”, a declarat Zulfiqar. Unele dintre victime au fost găsite într-un cimitir care este utilizat ca loc de întâlnire de mulţi toxicomani.

Aproximativ 100 de persoane cu probleme cardiace şi-au pierdut viaţa în ianuarie în acelaşi oraş, ca urmare a consumării de medicamente toxice fabricate local.

Trei farmacii au fost închise şi proprietarii lor interogaţi, au anunţat luni autorităţile din provincia Pendjab (centrul ţării), a cărei capitală este Lahore. Guvernul provinciei a început deja retragerea siropului din farmacii.

Fabrica producătoare a fost închisă şi au fost trimise eşantioane către laboratoare, în scopul de a le analiza, a precizat şeful serviciilor medicale din provincie, Khawaja Salman Rafiq.

Bilanţul victimelor ar putea creşte, potrivit medicului Tahir Khalil, de la spitalul Mayo, cel mai mare din Lahore. Dintre cele 20 de persoane intoxicate şi internate în acest spital, şase au decedat, şase au fost externate după administrarea tratamentului, iar alte opt persoane se află sub observaţie, doi fiind în stare critică, a declarat Rafiq.

sursa: mediafax.ro