Select your Top Menu from wp menus

Sinistrații de la Comrat vor fi cazați într-un cămin din oraș cât vor dura reparațiile

Autoritățile locale, dar și locuitorii orașului Comrat vor ajuta cele trei familii ale căror locuințe au fost inundate în urma scurgerii apei din lacul din apropiere în râul Ialpug. Solicitat de IPN, primarul Sergiu Anastasov a spus că localnicii s-au mobilizat şi îi vor ajuta cu mobilă şi cele necesare pe sinistrați.

Edilul a declarat că, pe perioada lucrărilor de reparaţie, familiile vor fi cazate la un cămin din oraș. Din fondul municipal vor fi alocaţi în jur de 20 de mii de lei pentru reparații. Pe parcursul zilei de luni, 27 februarie, la Comrat va avea loc o ședință cu reprezentanții de la Apele Moldovei pentru a stabili acțiunile pe mai departe de consolidare a barajului. În anul 2002 localitatea a mai fost afectată de inundații.

În urma ridicării nivelului apei într-un lac de la periferia municipiului, aceasta a început să se scurgă în albia râului Ialpug. Nivelul apei în lac a început să crească după ce pe parcursul a mai multor zile au fost înregistrate temperaturi pozitive, iar zăpada a început să se topească. Echipe de pompieri au intervenit pe mai multe străzi din Comrat, ridicând diguri cu saci de nisip pentru protejarea gospodăriilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sinistratii-de-la-comrat-vor-fi-cazati-intr-un-camin-din-oras-cat-vor-dura-reparatiile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19