Select your Top Menu from wp menus

Singurul basarabean din topul bogatilor lumii, a ajuns ministru în Ucraina

Ucraineanul Petro Poroşenko, originar din Basarabia, prezent în clasamentul miliardarilior „Forbes”, ediţia 2012 pe locul 1.153 cu o avere de peste un miliard de dolari, a fost numit, vineri 23 martie, în funcţia de ministru al Dezvoltării Economice şi Comerţului.

Supranumit „regele ciocolatei” din Ucraina, Poroşenko a fost unul din liderii revoluţiei portocalii din Ucraina. Acceptarea postului de ministru al Economiei în guvernul subordonat principalului oponent politic actualul preşedinte Viktor Ianukovici, este calificat de mai mulţi experţi drept o tentativă a lui Poroşenko de a-şi păstra afacerile.

Astfel acesta domină cu firma sa Roshen, piaţa dulciurilor din Ucraina. Potrivit Forbes, Poroşenko are, de asemenea, participaţii în agricultură, construcţii navale şi de automobile, a preluat revista Korrespondent şi controlează şi un post TV.

Are şi afaceri în Republica Moldova, în special în regiunea transnistreană, dar se zice că ar fi şi coproprietarul centrului comercial Gemeni, din centrul Chişinăului.

sursa: adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/singurul-basarabean-din-topul-bogatilor-lumii-a-ajuns-ministru-in-ucraina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19