Select your Top Menu from wp menus

OBSERVATOR//Ziua Limbii Romăne la Orhei FĂRĂ banner sărbătoresc FOTO

În utimii ani, orheienii s-au obişnuit cu  faptul că cu prilejul  Zilei Limbii Române, atmosfera sărbătorească din oraşul Orhei  era creată de un banner central, expus  în cel mai vizibil loc –  la intersecţia străzilor Vasile Lupu – Mihai Eminescu.  În ziua de 31 august a anului curent, cei care au mers să depună flori la monumentul poetului Mihai Eminescu nu au mai avut ocazia să treacă sub inscripţia festivă, dedicată sărbătorii naţionale  Limba noastră. 

O imagine grăitoare despre lipsa bannerului sărbătoresc, observată în ziua de 31 august 2016,  contrastează cu două fotografii  realizate în acelaşi loc în  anii precedenţi, când deasupra intrării pe strada Mihai Eminescu erau nelipsite  bannerele de omagiere a Limbii Romane. 

FotorCreated

Un alt slogan -”vom asigura bunăstare” era înscris pe o pancartă a cărei mesaj inițial în limba rusă era
” dacă se muncește bine- va rodi pâinea” și care a fost creat în 1947 , anul în care în Basarabia din cauza exproprierilor de grâu și secetei au decedat de foame între 200 și 300 de mii de persoane.

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/simbolurile-vizuale-si-textuale-ale-sarbatorilor-nationale-la-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19