Select your Top Menu from wp menus

Siesta spaniolă, o nouă victimă a crizei datoriilor de stat

Comercianţii din Spania ar putea renunţa la siesta tradiţională de după-amiază pentru a încerca să revigoreze creşterea consumului, care a scăzut cu 23% din 2007 şi a contribuit la intrarea economiei în cea de-a doua rundă de recesiune din ultimii trei ani, scrie MEDIAFAX.
Pentru a stimula consumul, guvernul a aprobat recent o lege care permite magazinelor cu suprafaţa de peste 300 metri pătraţi să-şi extindă programul cu 25%. Noile reglementări ar putea încuraja comercianţii cu amănuntul să elimine siesta tradiţională dintre orele 14:00-16:00 şi să lucreze duminica sau de sărbători, potrivit Bloomberg.

Spania urmează exemplul altor state din zona euro care încearcă să liberalizeze programul retailerilor, constrâns de unele guverne din considerente religioase, pentru odihnă sau pentru a proteja comercianţii mai mici, care nu dispun de suficiente resurse pentru a plăti angajaţii să lucreze cu program prelungit.

Marea Britanie a permis magazinelor, în perioada Jocurilor Olimpice, să lucreze duminica dincolo de programul obişnuit de şase ore. În Franţa, magazinele care vând alimente pot funcţiona 13 ore pe zi, iar comercianţii din zone turistice au voie să lucreze duminica.

În Spania, retailerii au cel mai scurt program din Europa. Asociaţiile patronale din domeniu au cerut guvernului să extindă programul de lucru. Micii comercianţi contestă solicitarea, nemulţumiţi că nu şi-ar permite personalul suplimentar necesar, marile companii neavând această problemă.

Noile reglementări prelungesc programul magazinelor în medie cu 18 ore pe săptămână şi permit retailerilor să deruleze oricând campanii de reduceri de preţuri, anterior limitate la două pe an.
sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/siesta-spaniola-o-noua-victima-a-crizei-datoriilor-de-stat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19