Select your Top Menu from wp menus

Siegfried Mureşan: Recomandările Comisiei de la Veneţia trebuie să fie implementate de Chişinău

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan îndeamnă autorităţile de la Chişinăul să respecte avizul Comisiei de la Veneţia în privinţa modificării sistemului electoral. Mureşan a menţionat într-o postare pe reţelele de socializare că de aceasta depinde acordarea asistenţei financiare de 100 de milioane de euro.

„L-am primit la Parlamentul European pe vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Iurie Leancă. I-am transmis că aşteptăm ca recomandările Comisiei de la Veneţia să fie pe deplin implementate de către autorităţi pentru a putea aloca asistenţa macrofinanciară de 100 de milioane de euro. Nerespectarea avizului Comisiei de la Veneţia şi schimbarea intempestivă a legislaţiei electorale vor atrage, din păcate, semne de întrebare despre respectarea standardelor democratice în Republica Moldova”, a scris Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Comisia de la Veneţia consideră inoportună modificarea sistemului electoral, potrivit unui document oficial publicat în presa internaţională. În acelaşi timp, autorităţile de la Chişinău susţin că vor continua implementarea acestei reforme.

sursa: tvrmoldova.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/siegfried-muresan-recomandarile-comisiei-de-la-venetia-trebuie-sa-fie-implementate-de-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19