Select your Top Menu from wp menus

Și securiștii dau greș. Informația privind judecătorul Musteața nu avea caracter probatoriu

Serviciul de Informații și Securitate a emis azi un comunicat în care spune că informația primară prezentată către organele Procuraturii privind dobândirea bunurilor care depășesc valoarea veniturilor de judecătorul Dorel Musteață, nu are caracter probatoriu, nefiind constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului vizat, datele respective fiind prezentate Comisiei parlamentare de profil. Potrivit sursei citate, informația în care se menționau suspiciunile privind neconcordanța între veniturile și cheltuielile judecătorului au fost prezentate într-o scrisoare adresată Procuraturii Generale în ianuarie 2020. Însă în octombrie 2021 SIS-ul a efectuat o evaluare suplimentară a magistratului și nu a constatat cele constatate în un an în urmă.
Scandalul privind judecătorul Musteață a izbucnit după ce fostul deputat PPDA Alexandr Slusari a făcut publică informațiile SIS-ului din ianuarie 2020, în contextul în care actuala majoritate parlamentară al PAS -la promovat pe Dorel Musteață ca judecător la Curtea Supremă de Justiție. În aceeași informație se vorbea și despre îmbogățirea ilicită a judecătoarei Nina Cernat. Referitor la aceste date, în comunicatul de azi al SIS-ului nu se precizează nimic.
Tot azi Procuratura Generală a emis un comunicat în care anunța că examinează circumstanțele expuse în nota informativă a Serviciului de Informații și Securitate din 28 ianuarie 2020, ce îi vizează pe magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat prin prisma elementelor infracțiunii de îmbogățire ilicită.