Select your Top Menu from wp menus

Și în acest an două licee din raionul Orhei vor funcționa cu câte o clasă de-a X-a

Photo Credit To foto simbol

Consiliul Raional Orhei a aprobat în ședința sa extraordinară din săptămâna trecută o decizie prin care permite prin excepție funcționarea a două licee din raionul Orhei cu câte o clasă de-a X-a.
Potrivit documentului publicat în Registrul de Stat al Actelor Locale este vorba de unicul liceu din localitățile rurale din raion ”A.Donici” din Peresecina și liceul cu predare în limba rusă ”M.Lomonosov” din municipiul Orhei.
Documentul se întemeiază pe mai multe acte insclusiv  Metodologia de admitere a elevilor în invățământul liceal, aprobat în 2017 de Ministerul Educației.
Acest din urmă act prevede între altele că decizia privind organizarea în baza unei singure clase de-a X-a aparține în exclusivitate Ministerului Educației, iar liceele din localitățile rurale trebuie să corespundă unui anumit șir de criterii.
Cele două licee funcționează cu câte o clasă de-a X-a începând cu anul 2015, când Consiliul Raional Orhei a decis finanțarea din bugetul raional mai întâi a liceului cu predare în limba rusă ”M.Lomonosov” din Orhei, iar ulterior și a liceului cu predare în limba română ”A.Donici” din Peresecina.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/si-in-acest-an-doua-licee-din-raionul-orhei-vor-functiona-cu-cate-o-clasa-de-a-x-a/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19