Select your Top Menu from wp menus

Sfaturi pentru pariori.Cum trebuie să te antrenezi pentru a estima mai bine scorul unui meci?

Când vine vorba de orice sport, oamenii au tendinţa de a evalua şansele de câştiga ale unei echipe pe baza rezultatelor anterioare.
Deşi unele pariuri au un risc minim, există şi persoane cărora le place să parieze sume mari de bani şi să rişte. Potrivit unui nou studiu, pasionaţii de pariuri sportive pot folosi o tehnică nouă prin care să anticipeze rezultatele echipelor favorite într-un mod mai eficient.

Cercetătorii de la University College London (UCL) şi de la University of Montreal au realizat o cercetare în urma căreia au concluzionat că pariorii nu ar trebui să se bazeze pe memorie şi pe informaţiile pe care le au din trecutul istoric al echipelor.

Oamenii de ştiinţă au explicat că atunci când oamenii iau decizii, ei sunt adesea influenţaţi de amintiri şi situaţii sau evenimente petrecute în trecut. Aceste evenimente din trecut pot induce în eroare indivizii atunci când este vorba de luarea unei decizii, deoarece ele trezesc amintiri părtinitoare.

Echipa de specialişti a comparat acurateţea predicţiilor făcute de pariorii care se bazau pe memorie, cu acurateţea estimărilor realizate de alţi pariori care se bazau pe scenarii idealiste. La studiu au luat parte două grupuri de subiecţi: un grup în care participanţii au primit informaţii corecte legate de rezultatele unor jocuri de baseball, în timp ce al doilea grup a primit informaţii idealiste despre rezultatele echipelor.

Toţi participanţii au priit câte o listă cu topul echipelor de baseball. În cazul celui de-al doilea grup, lista a fost modificată în aşa fel încât participanţii să existe o echipă care să aibă cei mai buni jucători, cele mai bune rezultate şi care să câştige întotdeauna.

În cele din urmă, participanţilor li s-a cerut să estimeze care va fi rezultatul în urma unui meci dintre două echipe din prima ligă.

„Spre deosebire de maşini, oamenii iau decizii neclare deoarece ei se bazează pe lucrurile pe care şi le amintesc din întâmplare. O consecinţă acestui fapt este că [în studiu], oamenii s-au descurcat mai bine atunci când au avut la îndemână date idealizate”, a declarat coordonatorul studiului, dr.Bradley Love.

Rezultatele studiului au demonstrat că, în ciuda faptului că informaţiile pe care le-au avut au fost greşite, oamenii din grupul care a primit date statistice idealiste, au estimat mai bine rezultatele meciurilor, într-un mod similar cu programele computerizate.

Vestea bună este că pasionaţii de pariuri sportive pot fi antrenaţi pentru a estima rezultatele meciurilor cu o acurateţe la fel de mare ca un program statistic pe computer, susţin oamenii de ştiinţă. Autorii studiului au sugerat că idealizarea lumii reale ar putea ajuta la pregătirea unor profesionişti care să „prezică” rezultatele meciurilor.

sursa: descopera.ro