Select your Top Menu from wp menus

Sfarsit de an : galceava dintre cei aflati la putere in raionul Orhei continua

Chestiunile de pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului raional Orhei de joi, 29 decembrie, au fost examinate in  absenta consilierilor PDM si PL. Acestia au parasit sala  in semn de protest fata de dubla ipostaza a presedintelui si vice-presedintilor raionului care pana in prezent detin si mandate de consilier raional.

Conflictul  legat de incompatibilitatea functiilor celor 4 inalti demnitari a reizbucnit chiar in startul sedintei. Grupul PL- PDM a parasit sala dupa ce democratul Tudor Golub a declarat  ca   pana cand asupra litigiului in cauza nu se va pronunta instanta de judecata, consilierii nici nu ar trebui sa fie convocati in sedinte.

Parasiti de colegi,  consilierii PLDM, PCRM si PSD au aprobat cateva decizii de ordin bugetar si patrimonial,  insa intrun caz nu au dispus  de numarul necesar de voturi.

De mentionat  ca a fost votata si ridicarea mandatului de consilier de la vice-presedintele- comunist al raionului, Valerian Scutelnic. (Acesta si-a declarat dorinta de a renunta la mandat chiar in timpul sedintei ).

Amintim ca  subiectul incompatibilatii functiilor a ajuns in instanta de judecata dupa ce, la inceputul lunii curente, presedintele raionului, Ion Stefartra (PLDM) si vicepresedintii Andrei Globa (PSDM) si Valerian Scutelnic (PCRM) au participat la aprobarea bugetului anului 2012.

Atunci, reprezentanta Oficiului Teritorial al  Cancelariei de Stat, Lora Grosu,  a declarat ca votul  conducatorilor raionului Orhei  a  fost ilegal, din cauza  ca acestia detin mandatul de consilier contrar prevederilor legislatiei in vigoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sfarsit-de-an-galceava-dintre-cei-aflati-de-la-putere-in-raionul-orhei-continua/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19