Select your Top Menu from wp menus

Sesizare la Curtea Constituțională privind declararea în afara legii a Partidului Șor, depusă de Platforma DA

Platforma Demnitate și Adevăr va depune astăzi o sesizare la Curtea Constituțională privind declararea în afara legii a Partidului Politic Șor, au anunțat liderul formațiunii, Andrei Năstase, și deputații Stela Macari și Dinu Plîngău, in cadrul unei conferințe de presă.

Andrei Năstase a menționat că Platforma DA continuă să acționeze pentru a curăța clasa politică din R.Moldova de penali și corupți. Stela Macari a informat că incă în septembre 2019, împreună cu colega sa Maria Ciobanu s-au adresat la Ministerul Justiției, pentru a radia Partidul Șor din Registrul partidelor. Dinu Plângău a spus că aceasta este una din cele două căi legale de scoatere a unui partid în afara legii, dar deoarece cererii din 2019 nu s-a dat curs, în prezent a rămas doar soluția sesizării Curții Constituționale.

i au făcut referire la faptul că mai mulți membri și deputați ai acestei formațiuni politice ar fi implicați în frauda bancară și în alte dosare de anvergură.

Amintim că săptămâna trecută și deputatul neafiliat Octavian Țîcu a solicitat scoaterea Partidului Șor în afara legii, după ce a fost ridicată imunitatea parlamentară a încă doi deputați, pe care procuratura îi bănuiește că ar fi fost implicați în frauda bancară și în concesionarea cu ilegalități a Aeroportului Chișinău.

sursa: radiochisinau.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sesizare-la-curtea-constitutionala-privind-declararea-in-afara-legii-a-partidului-sor-depusa-de-platforma-da/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19