Select your Top Menu from wp menus

Serviciul Fiscal de Stat sugerează muzicanților și prestatorilor de servicii video și foto să plătească impozite

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că persoanele care prestează servicii foto, video și muzicale cad sub incidența activității de întreprinzător și de aceea trebuie să plătească impozite, informează MOLDPRES.

Potrivit legislației, orice activitate, cu excepția muncii efectuate în baza contractului de muncă, desfășurată de către o persoană, ”avînd drept scop obținerea venitului, sau în urma desfășurării căreia, indiferent de scopul activității, se obține venit se califică a fi activitate de întreprinzător”. Ca urmare, muzicienii sau cei care prestează servicii foto și video ar trebui să se înregistreze în calitate de întreprinzător individual sau societate cu răspundere limitată.

Fiscul mai remarcă că ”activitatea din domeniul deservirii muzicale a ceremoniilor, inclusiv regizarea ceremoniilor conform legislaţiei în vigoare, la dorința persoanei respective (muzicantului sau regizorului de ceremonii), poate fi desfăşurată și în baza patentei de întreprinzător. În acest context, solicitantul, pentru procurarea patentei de întreprinzător, depune cerere la Direcția deservire fiscală teritorială pe raza căruia îşi are domiciliul sau la locul de desfăşurare a activităţii.

SFS precizează că desfășoară cu regularitate acțiuni de verificare a persoanelor fizice ce prestează servicii foto, video sau de deservire muzicală a ceremoniilor. Astfel, în perioada lunii mai a anului curent, inspectorii fiscali au desfășurat controale și au întocmit 61 de procese verbale pentru desfășurarea activității de întreprinzător fără înregistrare la Camera Înregistrării de Stat sau la o altă autoritate publică competentă conform legii. În consecință, fiscul va aplica sancțiuni contravenționale în sumă de 91 500 lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/serviciul-fiscal-de-stat-sugereaza-muzicantilor-si-prestatorilor-de-servicii-video-si-foto-sa-plateasca-impozite/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19