Select your Top Menu from wp menus

Seria de proteste la Parlament a continuat și astăzi

Reprezentanți ai societății civile și ai mai multor partide și-au continuat joi, 11 mai, seria de proteste la Parlament împotriva inițiativelor PDM-PSRM de schimbare a sistemului electoral. Directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, a amintit că proiectul comasat din cele două inițiative  a fost votat în prima lectură fără a consulta societatea civilă, ceea ce inseamnă că nu va promova interesele cetățenilor, transmite IPN.

„Ambele inițiative sunt gândite şi adoptate de oameni corupţi şi necinstitiţ. Parlamentul nostru se adună acolo sus, discută, dar nu ştiu ce discută şi apoi votează, dar iată că nici nu ştiu ce anume votează şi pentru cine votează”, a declarat Arcadie Barbăroţie.

Directorul de programe al Centrului de Politici și Reforme, Dumitru Alaiba, a remarcat faptul că promovarea celor două iniţiative legislative este „un compomis între PRSM şi PDM pentru a perpetua corupţia şi a instaura dictatura în Republica Moldova”.

Potrivit expertului Sergiu Tofilat, promovarea documentelor comportă riscuri foarte mari pentru societate și va crea haos. „Suntem gata să întreprindem şi alte măsuri pentru a nu admite ca în Republica Moldova să fie guvernată de Vlad Plahotniuc”, a spus Sergiu Tofilat.

Astăzi, 11 mai, este a patra zi în care se fac proteste la Parlament, la ora 17.00. Pentru duminică, 14 mai, este planificată o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale, la 12.00.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/seria-de-proteste-la-parlament-a-continuat-si-astazi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19