Select your Top Menu from wp menus

SEPARATIŞTII ucraineni susţinuţi la Chişinău O SPUN CHIAR EI

Sursa mediatică a separatiştilor pro-Kremiln din Ucraina prezintă imaginile video din Chişinău în care ieri a fost întinsă o panglică a Sfântului Gheorghe de dimensiuni mari drept o acţiune în sprijinul secesioniştilor din estul Ucrainei.
Pe site-ul rusvesna.su imaginile care poartă logoul portalului pro-comunist Grenada sunt însoţite de titlul „ În sprijinul mişcării Rezistenţei ucrainene la Chişinău a fost întinsă cea mai mare panglică a Sfântului Gheorghe din lume”
Ieri liga tineretului rus din Moldova a întins această panglică în capitală sub pretextul comemorării ostaşilor sovietici care au luptat în cel de-al doilea război mondial. La acţiune au participat inclusiv reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor din Moldova. Astăzi Ambasada Ucrainei în Moldova a emis un comunicat în care în care anunţă că evenimentele tragice din Odesa nu pot fi folosite în scopuri personale de nici un partid politic
În comunicat se condamnă ferm acţiunile unor partide politice care sunt îndreptate spre aţâţarea spiritelor anti ucrainene în ţara noastră şi obţinerea de dividende politice.
În rândul acestor acţiuni este inclusă şi agăţarea aşa-ziselor panglici ale Sfântului Gheorghe pe teritoriul Ambasadei, în cadrul unui miting nesancţionat al Partidului Comuniştilor la 5 mai. Spre regret sub protecţia acestor panglici separatiştii radicali din Ucraina de câteva luni organizează provocări care conduc la victime omeneşti.

Amintim că mai multe mişcări şi partide politice pro-Kremilin utilizează aşa zisa panglică a Sfântului Gheorghe drept semn de omagiu pentru soldaţii sovietici căzuţi în cel De-al Doilea Război Mondial. În realitate însă panglica Sfântului Gheorghe a fost utilizată până în 1917 de armata ţaristă şi nu a fost folosită niciodată în armata sovietică, fiind reintrodusă abia în anul 1992. În schimb, acest semn distinctiv a fost folosit pe larg de Corpul Rus, care făcea parte din trupele germane. Russisches Schutzkorps Serbien a fost format în septembrie 1941 din emigranţii ruşi, cărora ulterior li s-au alăturat cetăţeni sovietici şi care a luptat până în 1945 contra partizanilor din Serbia. Anume în aceste unităţi ruseşti din cadrul trupelor germane era utilizată în calitate de distincţie, panglica Sfântului Gheorghe.

În zilele noastre această panglică a devenit simbolul separatiştilor din sud-estul Ucrainei.
sursa: National.MD


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/separatistii-ucraineni-sustinuti-la-chisinau-o-spun-chiar-ei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19