Select your Top Menu from wp menus

Separatiştii transnitreni şi în acest an au perturbat ultimul sunet în şcolile româneşti

Portalul moldova.org scrie că mai mulţi miliţieni transnistreni au “vegheat” festivitatea de închidere a anul şcolar, de la Liceul “Alexandru cel Bun” din oraşul Tighina (Bender).Instituţia a rămas şi fără energie electrică, iar manifestarea s-a desfăşurat fără sonorizare.
Şi la Corjova festivitatea de încheiere a anului școlar în comuna Corjova, raionul Dubăsari a avut loc din nou în prezența milițienilor transnistreni.
Potrivit directorului gimnaziului, Constantin Sucitu, în preajma școlii s-au aflat, pe tot parcursul desfășurării manifestării, mai mulți milițieni transnistreni, dar și reprezentanți ai structurilor de securitate din Dubăsari.
Din cauza ploii, elevii au desfășurat acțiunea festivă în sala de sport a instituției.

Amintim că Curtea Europeana a Drepturilor Omului se pregateste sa penalizeze Rusia pentru nerespectarea deciziei prin care Moscova a fost condamnata pentru incalcarea drepturilor la educatie in scolile cu predare in grafia latina din regiunea transnistreana.CEDO va examina situatia in acest caz in luna iunie.
La 19 octombrie 2012, CEDO a condamnat Rusia pentru incalcarea dreptului la educatie al unor cetateni din regiunea separatista transnistreana care studiaza in scoli cu predare in grafia latina si a obligat-o sa achite, in termen de trei luni, cate 6.000 de euro celor 170 de reclamanti si 50.000 de euro cheltuieli de judecata. Dupa aproape un an si jumatate, Rusia nu si-a onorat obligatiile in acest caz.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/separatistii-transnitreni-si-in-acest-an-au-perturbat-ultimul-sunet-in-scolile-romanesti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19