Select your Top Menu from wp menus

Separatiştii transnistreni au împrumutat peste 7,5 mln de dolari separatiştilor abhazi

Abhazii au împrumutat 250 de mln de ruble în regiunea transnistreană. Deşi autorităţile separatiste din regiunea transnistreană se plâng de lipsa finanţelor, acestea sunt mai mult decât generoase cu o altă republică secesionistă – Abhazia. Potrivit unei Declaraţii al Consiliului Coordonatorl al partidelor politice şi mişcărilor oşteşti din Abhazia ( din opoziţie) autorităţile acestei republici au contractat un credit de 250 de mln de ruble din regiunea transnistreană. Echivalentul a celor peste 7,5 mln de dolari SUA ar fi fost transferate în contul ministerului economiei din regiunea abhază pentru achitarea datoriilor interne.
De menţionat că regiunea abhază a Georgiei, a fost recunoscută drept stat independent de Rusia , în urma războiului ruso-georgian din august 2008. Acest teritoriu, a mai fost recunoscut drept ţară doar de câteva state insulare minuscule.
La începutul anilor 90 regiunea şi-a proclamat secesiunea de Gerogia aici urmând un violent conflict militar etnic între georgieni şi abhazi. Autorităţile georgiene în repetate rânduri au acuzat autorităţile ruse de susţinerea autorităţilor secesioniste abhaze.
De menţionat în context că Rusia a fost recunoscută de CEDO drept ţară care menţine controlul în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, iar acordul de încetare a focului în vara anului 1992 în calitate de părţi a fost semnat de conducerea Republicii Moldova şi a Federaţiei Ruse.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/separatistii-transnistreni-au-imprumutat-peste-75-mln-de-dolari-separatistilor-abhazi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19