Select your Top Menu from wp menus

Separatiștii doresc să preia controlul asupra satului Doroțcaia

Un grup de persoane din satul Doroțcaia a ieșit astăzi în centrul localității, la inițiativa lui Piotr Dobrinschii, care este președintele așa zisului soviet sătesc din Doroțcaia, structură formală și nerecunoscută de autoritățile constituționale.

Aceștia au cerut trecere localității în administrarea Tiraspolului. Primarul de Doroțcaia, Andrei Leșco, a menționat pentru Moldova.ORG că majoritatea persoanelor care susțin această inițiativă urmăresc anumite interese: pensie transnistreană și pașaport transnistrean cu care poți obține ușor cetățenia Federației Ruse.

Totuși, spune primarul, numărul persoanelor care au ieșit astăzi în centrul localității este nesemnificativ – 100 de locuitori din 3600. “Le-am comunicat, dacă doresc – facem adunarea satului și vom pune în discuție fiecare problemă. Singura lor dorință este să aibă pensii mai mari. Cei care primesc pensii de la Chișinău au cel puțin 800 de lei, cei care primesc de la Tiraspol – cel puțin 1500. Diferența e simțitoare. Iar tinerii își doresc pașaport transnistrean pentru ca ulterior să obțină cetățenia Federației Ruse și să muncească acolo”, a explicat Andrei Leșco.

De cealaltă parte, președintele Asociației Promo-LEX, Ion Manole, susține că această acțiune a fost pregătită în detalii din timp, iar autoritățile de la Chișinău nu sunt pregătite pentru a face față acestor provocări. “Scenariul a fost foarte bine pregătit, de dimineață în sat erau mai mulți jurnaliști transnistreni, milițini, dar și reprezentatul Tiraspolului și Federației Ruse în CUC. Mai mult, oamenii din sat au fost vizitați în ajun și au fost amenințați că dacă nu vor ieși la această adunare, luna viitoare nu vor mai primi pensiile din partea Tiraspolului”, a menționat Ion Manole pentru Moldova.ORG.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/separatistii-doresc-sa-preia-controlul-asupra-satului-dorotcaia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19