Select your Top Menu from wp menus

Separatiştii au INTERZIS accesul în regiune viceministrului educaţiei

Reprezentanţii structurilor separatiste au interzis accesul în regiune viceministrului educaţiei Liliana Nicolaescu-Onofrei. Oficialul însoţit de şeful biroului pentru reintegrare George Bălan, membrul din partea Moldovei în comisia Unificată de Control Educard Bumbac şi şoferul Mihail Grosu intenţionau să ajungă la festivitatea ultimului sunet la liceul cu predare în limba română Evrika, din Râbniţa.

Reprezantanţii structurilor separatiste au interzis accesul în regiune viceministrului educaţiei pe motiv că aceasta nu şi-ar fi coordonat vizita în regiune. Din această cauză maşina cu oficialii moldoveni a făcut cale întoarsă la Rezina unde Liliana Nicolaescu-Onofrei a coborât, iar George Balan şi Educard Bumbac au plecat la liceul din Râbniţa.

Astăzi miliţienii au fost prezenţi la sărbătoarea ultimului sunet în instituţiile cu predare în limba română din regiune, deconectând de la curentul electric Liceul „Alexandru cel Bun” din Tighina(Bender) .

Amintim că Curtea Europeană a Drepturilor Omului se pregăteşte să penalizeze Rusia pentru nerespectarea deciziei prin care Moscova a fost condamnată pentru încălcarea drepturilor la educaţie în şcolile cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană.CEDO va examină situaţia în acest caz în luna iunie.

La 19 octombrie 2012, CEDO a condamnat Rusia pentru încălcarea dreptului la educaţie al unor cetăţeni din regiunea separatistă transnistreana care studiază în şcoli cu predare în grafia latină şi a obligat-o să achite, în termen de trei luni, câte 6.000 de euro celor 170 de reclamanţi şi 50.000 de euro cheltuieli de judecată. După aproape un an şi jumătate, Rusia nu şi-a onorat obligaţiile în acest caz.

sursa: National.MD


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/separatistii-au-interzis-accesul-in-regiune-viceministrului-educatiei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19