Select your Top Menu from wp menus

Sentința în dosarul ex-viceministrului Tiboi va fi pronunțată pe 22 august

Fostul viceministru al economiei, Valeriu Triboi, învinuit de abuz de putere și prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari și-a recunoscut vina în dosarul în care este cercetat penal. Ședința de judecată la care urmează să fie pronunțată sentința a fost programată pentru 22 august. Anunțul l-a făcut procurorul pe caz, Dorin Compan, vineri, 18 august, după o ședință de judecată în dosarul ex-viceministrului, transmite IPN.

Valeriu Triboi a fost reținut pe 31 martie ca urmare a unor percheziții efectuate la Ministerul Economiei. În prezent acesta se află în arest la domiciliu. La 5 aprilie acesta a fost eliberat din funcție. La începutul lunii august, procurorii au expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului demnitar. El riscă o pedeapsă cu amendă penală sau închisoare de până la șase ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la 10 ani.

Potrivit procurorilor, în perioada 2014 – 2016, fostul viceministru, abuzând de funcția pe care o deținea, prin intermediul unor persoane ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator fiind Ministerul Economiei, un imobil de aproape un milion de lei. Ulterior a dat clădirea în locațiune pentru un termen de 10 ani întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. Acesta ar mai fi dat indicații unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul dat în locațiune, pentru care au fost alocate patru milioane de lei. Pentru același imobil, compania Furnizarea Energiei Electrice Nord, care a reparat clădirea din banii proprii, urma să achite plata de arendă sub 50 de mii de lei pe an.