Select your Top Menu from wp menus

Sentință în cazul nou-născutului din Bălți care urma să fie scos ilegal din țară

Părinții nou-născutului din Bălți care urma să fie scos ilegal din țară, dar și cetățeanca Germaniei, care planifica să ia copilul, au fost condamnați pentru trafic de copii la 15, 17 și, respectiv, 18 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, la sfârşitul anului 2016 și până în luna februarie 2017, părinții copilului au primit plăți şi beneficii de la cetățeanca Germaniei, pentru a obţine de la aceștia consimţământul pentru a-i transmite copilul. După ce a primit copilul, l-a adăpostit pe parcursul a opt zile într-un apartament închiriat în municipiul Bălți şi ulterior l-a transportat până la postul de trecere a frontierei de stat Leuşeni-Albiţa, direcția ieșire, destinația fiind Germania. Acţiunile date au fost comise în scopul adopţiei ilegale.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău, dar procurorii o consideră echitabilă faptelor comise de către inculpați.

În cadrul investigațiilor preliminare, a fost stabilit că bebelușul provine dintr-o familie social-vulnerabilă. Mama acestuia, o femeie în vârstă de 26 de ani, mai are alți trei copii minori. Tatăl copilului, în vârstă de 28 de ani, a fost certat cu legea, fiind deținut în penitenciar pentru tâlhărie. Ambii părinți sunt originari din municipiul Bălți.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sentinta-in-cazul-nou-nascutului-din-balti-care-urma-sa-fie-scos-ilegal-din-tara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19