Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF), în calitate de centru de înregistrări al Centrului unic de certificare al Guvernului, a anunțat miercuri că a extins, până la doi ani, termenul de valabilitate a semnăturilor electronice pe care le eliberează. Până în prezent, CTIF elibera semnături electronice valabile doar un an, transmite MOLDPRES.
Potrivit directorului instituției, Vitalie Coceban, oportunitatea de a obține semnătura electronică pe un termen de doi ani este mai avantajoasă pentru solicitanți din punct de vedere al costurilor, precum și al necesității de reînnoire a acesteia. „Din data de 8 aprilie, persoanele interesate pot solicita, în funcție de necesitate, eliberarea semnăturii electronice pe un termen de un an sau de doi ani”, a precizat Coceban.
Deținătorii de semnături electronice urmează să le prelungească odată la doi ani și nu odată la un an, precum să făcea până în prezent.
Semnătura electronică, eliberată de CTIF pentru semnarea documentelor electronice, este echivalentă cu semnătura olografă pentru documentele pe suport de hârtie. Semnătura electronică permite accesul prin intermediul platformelor guvernamentale MPass și MSign la toate serviciile electronice disponibile și autentificarea documentelor electronice, asigurând destinatarul de identitatea expeditorului și de integritatea documentului.
CTIF eliberează solicitanților, la cerere, pachetul ”semnătura electronică” ce conține certificatul cheii publice și dispozitivul de creare a semnăturii electronice (stick eToken), cu acordarea serviciilor de consultanță și suport tehnic pentru clienți pe toată perioada utilizării semnăturii electronice.