Select your Top Menu from wp menus

Șeful statului solicită introducerea Istoriei Moldovei în programa școlară

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis o scrisoare premierului Pavel Filip, solicitând anularea ordinului din 2012 prin care în programa școlară a fost inclusă disciplina Istoria Românilor. Președintele cere înlocuirea acesteia cu Istoria Moldovei, începând cu noul an de învățământ 2017-2018, transmite IPN.

„În cei 25 de ani de independență ai Republicii Moldova, nouă, cetățenilor acestei țări, ni se impune o concepție ce nu recunoaște poporul moldovenesc și statalitatea lui. Începând cu 1990, istoria noastră este mistificată și înlocuită, toate guvernele din Republica Moldova concesionând statului vecin, România, realizarea politicilor umanitare”, se spune în scrisoarea președintelui, făcută publică pe o rețea de socializare de către persoana sa de încredere, Ion Ceban.

Șeful statului mai menționează în scrisoarea adresată premierului că predarea Istoriei Românilor păstrează în societate starea de tensiune și de incertitudine privind viitorul statului moldovenesc.

Stela Nistor, consilier principal de stat în comunicare și relații cu presa în cadrul Guvernului, a declarat pentru IPN că nu a fost informată deocamdată despre o asemenea scrisoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/seful-statului-solicita-introducerea-istoriei-moldovei-in-programa-scolara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19