Select your Top Menu from wp menus

Şeful SIS va fi ales până în iunie anul curent

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu a dezvăluit că la Consiliul AIE se discută despre desemnarea unui nou director la Servicul de Informaţii şi Securitate şi  în curând candidatura potrivită ar putea fi identificată.

“Până a sfârşitul lunii mai, colegii din AIE vor veni cu propunerea. Vor fi discuţii şi o selecţie fiindcă se va vorbi despre persoane concrete. Apoi eu, în calitatea mea de preşedinte al Legislativului voi înainta în Parlament candidatura”,  a precizat Lupu în cadrul emisiunii “Moldova în direct” de la postul naţional de televiziune.

Amintim că SIS-ul nu are un director încă din octombrie 2011. Atunci, cu voturile deputaţilor din PLDM şi PCRM a fost demis Gheorghe Mihai. Solicitarea de demitere  venit din partea  prim-ministrului Vlad Filat după ce a fost prezentat un raport despre atacurile de tip raider, care au avut loc asupra mai multor bănci din ţară.

Fostul director SIS, Gheorghe Mihai a fost numit în funcţie în septembrie 2009, înlocuindu-l pe comunistul Artur Reşetnicov. Candidatura sa a fost propusă de către preşedintele interimar  Mihai Ghimpu.

sursa: union .md 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/seful-sis-va-fi-ales-pana-in-iunie-anul-curent/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19