Select your Top Menu from wp menus

Şeful a 3 posturi vamale din sudul republicii a fost reţinut pentru corupere pasivă

Ofiţerii DGT „Sud” a Centrului Naţional Anticorupţie au reţinut în flagrant şeful a trei posturi vamale din Sud-Estul Moldovei fiind suspectat de corupere pasivă.

Potrivit unui comunicat al CNA a cesta ar fi pretins şi primit 150 dolari SUA pentru a asigura trecerea ilegală a trei metri steri de scîndură peste frontiera vamală a RM şi a influenţa inspectorii vamali şi poliţiştii de frontieră să nu înregistreze trecerea, declararea vamală a bunului şi perceperea taxelor vamale.

Reţinerea a avut loc în biroul postului vamal, unde au fost găsiţi banii extorcaţi, iar în urma percheziţiei corporale asupra acestuia au fost depistaţi alţi 2000 dolari SUA de o provenienţă suspectă.

Bărbatul este actualmente reţinut pentru 72 de ore.În cadrul demarării anchetei urmează a fi stabilită complicitatea a 2 lucrători vamali şi a 4 poliţişti de frontieră.

Dacă va fi găsit vinovat el riscă de la 3 la 7 ani privaţiune de libertate cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/seful-a-3-posturi-vamale-din-sudul-republicii-a-fost-retinut-pentru-corupere-pasiva/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19