Select your Top Menu from wp menus

Sediul Ambasadei Moldovei în Rusia – obiect de litigiu între Chişinău şi Moscova

Scandalul de la Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă devine subiect de litigiu între Chişinău şi Moscova. Într-un comentariu al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei se spune că „transmiterea în gestiunea organelor federale a complexului de clădiri ale Ambasadei Republici Moldova la Moscova plasează acest subiect pe agenda relaţiilor interstatale, devenind obiectul discuţiilor, în primul rînd, pe linia guvernelor celor două ţări”.

Consiliul orăşenesc al Moscovei a declarat recent că va transmite sediul Ambasadei Republicii Moldova din capitala Rusiei în proprietate autorităţilor federale.

“Dispoziţia Guvernului or. Moscova din 15 mai 2012 cu privire la transmiterea din proprietatea municipală în gestiunea organelor federale ale Federaţiei Ruse a complexului de clădiri ale Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă a provocat în mass-media naţională multiple interpretări”, se conţine în comentariul MAIE.

Numeroasele încercări de a soluţiona problema cu autorităţile locale nu s-au soldat cu rezultate pozitive, la propunerea părţii moldoveneşti, acest subiect a fost inclus în agenda Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică şi a consultărilor bilaterale pe linia ministerelor de externe”, se mai spune în documentul citat.

Potrivit sursei citate, Ambasada Republicii Moldova este amplasată pe strada podul Kuznetsk, casa 7/5, cu o suprafaţă de 1.513 de mii de metri pătraţi.

sursa: 24 h.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sediul-ambasadei-moldovei-in-rusia-obiect-de-litigiu-intre-chisinau-si-moscova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19