Select your Top Menu from wp menus

Şedinţa în dosarul primarului de Orhei a fost amânată pentru 11 octombrie

Şedinţa de judecată în dosarul primarului de Orhei, Ilan Shor, a fost amânată pentru data de 11 octombrie, asta după ce avocaţii  au depus două cereri în care au solicitat o expertiză şi eliberarea clientului lor  din arest la domiciliu. Procurorul Andrei Băieşu a declarat după şedinţă că pe acest motiv s-a solititat amânarea şedinţei pentru a lua  cunoştinţă cu materialele dosarului.

Despre faptul că astăzi va fi depusă o cerere de eliberare  din arest, pe motiv că Ilan Shor a fost desemnat persoană  de încredere a candidatei Ravnopravie, Inna Popenco, la prezidenţialele din 30 octombrie,  edilul a anunţat în ajun printr-un  mesaj plasat de avocaţii săi pe reţelele de socializare.

În premieră pentru procesele de judecată la care participă Shor, în faţa instanţei nu au fost prezenţi susţinătorii săi. Asta după ce ieri , în acelaşi mesaj,  Shor  i-a îndemnat pe suporterii săi să se abţină de la proteste.
Tot ieri,  fostul viceprimar de Orhei, Igor Grigoriev a declarat într-un interviu că la proteste  participă persoane  recunoscătoare pentru ajutoarele materiale şi diferite scutiri pe care le-au primit , dar şi că pentru un microbuz sau autobuz cu protestatari se cheltuie câte 3000 şi 5000 de lei, respectiv.

Primarul de Orhei nu a dorit să comenteze aceste şi alte declaraţii spunând că sunt aberante , neprobate,  şi lansate pentru a afecta imaginea. 
Ilan Shor  este acuzat de evaziune fiscală şi spălarea a 5 miliarde de lei prin băncile pe care le conducea.  Shor şi avocaţii săi resping aceste acuzaţii.
Ilan Shor mai figurează într-un alt dosar legat de furtul miliardului din sistemul bancar, care încă nu a ajuns în judecată,  fiind  acuzat de neglijenţă în serviciu pentru perioada în care a condus Banca de Economii. Şi în acest caz Shor susţine că nu este vinovat.

 

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sedinta-in-dosarul-primarului-de-orhei-a-fost-amanata-pentru-11-octombrie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19