Select your Top Menu from wp menus

Şedinţă extraordinară în ritm rapid ai aleşilor din Orhei

Consiliul Orăşenesc (CO) Orhei s-a întrunit astăzi în şedinţă extraordinară. Cei 23 de consilieri prezenţi în sală au parcurs în ritm alert cele 5 chestiuni prevazute pentru  ordinea  zi,  la fel ca si cele pe care le-au inclus suplimentar.
În mai puţin de o oră,  aleşii locali au votat fără prea mari discutii pentru alocarea banilor din sursele grantului oferit de Guvernul României in scopul reparaţiei grădiniţelor din oras si pentru acordarea de  ajutoare materiale. A fost votata    şi decizia privind modificarea unor taxe locale, pentru a le aduce in concordanta cu noile prevederi legale aprobate recent de Parlament.

Un vot unanim a întrunit propunerea creării Complexului sportiv de motosport la Orhei. Asta, desi  chestiunea a fost introdusa suplimentar pe ordinea de zi, iar proiectul a fost discutat in comisiile CO in ajunul sedintei.

Doar proiectul de decizie privind aprobarea rezultatelor inspectării de catre Curţea de Conturi (CC) a R.Moldova a întreprinderilor municipale a starnit cateva controverse.  Preşedintele şedinţei, Valeriu Savin,  (PLDM) a propus ca întreprinderile din subordinea Primăriei  să prezinte rapoarte de activitatela sfarsitul anului.  Cu alta propunere a venit consilierul Pavel Ianeţ (PD) – despre audierea rapoartelor într-o viitoare  şedinţă , iar Oleg Vasilcan (PCRM)  a solicitat explicatii in legatura cu mai multe  neajunsuri depistate  de CC  în activitatea întreprinderilor municipale. După un schimb de replici, majoritatea aleşilor locali au optat pentru ca  audierea rapoartelor sa fie organizata în luna decembrie.

vezi şi SUTE de mii de lei pentru Primăria Orhei alocaţi cu SCANDAL


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sedinta-extraordinara-in-ritm-rapid-ai-alesilor-din-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19