Select your Top Menu from wp menus

Ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, din nou amânată

O nouă ședință de judecată în dosarul primarului general suspendat din funcție, Dorin Chirtoacă, programată pentru luni, 21 august, a fost amânată. Procurorul pe caz a depus o cerere prin care a solicitat ca plângerile apărării cu privire la înlăturarea avocaților Tatiana Iovu și Gheorghe Malic din proces, dar și cu privire la ordonanța de începere a urmăririi penale, să nu fie examinate de către judecătorul de instrucție, dar să fie expediate spre examinare în instanța de fond, transmite IPN.

Dumitru Robu spune că judecătorul de instrucție nu are competența să examineze asemenea plângeri înaintate de către partea apărării. „Pe 24 august judecătorul de instrucție urmează să se expună referitor la plângerile care s-au examinat astăzi, dacă urmează să expedieze plângerile în instanța de fond”, a declarat Dumitru Robu.

Primarul general suspendat din funcție, Dorin Chirtoacă, a spus că prin cererea înaintată, acuzarea încearcă să fugă de examinarea celor două plângeri, iar într-un final acestea să fie respinse ca inadmisibile. „Ei nu doresc să fie examinate acțiunile lor pe care noi le considerăm ilegale, în condițiile în care infracțiunea nu a avut loc, pentru că dânșii au pornit urmărirea penală pe 25 septembrie, iar pretinsa infracțiune de falsificare a licitației a avut loc pe 6 octombrie. Nimeni nu poate fi urmărit înainte să comită o infracțiune, decât dacă se face flagrant după comiterea infracțiunii”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis și infracțiunea de trafic de influență. Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanța de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sedinta-de-judecata-in-dosarul-lui-dorin-chirtoaca-din-nou-amanata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19