Select your Top Menu from wp menus

Şedinţa C.R.: 5 minute de lucru şi 2 ore de pauză

Şedinţa Consiliului raional (CR) Orhei programată pentru ora 10 a zilei de astăzi a început cu o întârziere de vreo 5 minute şi s-a încheiat după încă 5 minute. Pauza a fost solicitată de preşedintele fracţiunii PLDM, Iurie Siloci, care a declarat că există nişte probleme pe care doresc să le rezolve în acest interval de timp. Propunerea a fost susţinută şi de unii consilieri PD, chiar dacă ulterior s-a constatat că această solicitare nu trebuie supusă votului. Astfel,  consilieri raionali urmează să se reunească jurul orei 12, iar în sală s-au auzit deja  voci ale consilierilor PL şi PCRM că dacă aşa stau lucrurile  ar putea  şi ei să solicite   pauze mai târziu.

In cele 5 minute de lucru secretarul CR, Serghei Carman, a anunţat că la şedinţă s-au prezentat 34 de consilieri, singurul absent fiind liberalul Ion Amoasii.

La cererea consilierului liberal, Vasile Roman, preşedintele rsaionului Ion Stefârţă a informat şi despre motivul amânării şedinţei care trebuia să aibă loc , marţi, 1 octombrie. Potrivit lui Stefârţă, şedinţa a fost amânată din cauză că mai mulţi consilieri nu au putut participa la întrunirea de acum 2 zile.
Amintim că şi eşecul  şedinţei, planificată iniţial pentru 18 septembrie, dar la care nu s-au prezentat majoritatea covârşitoare a consilierilor, a fost pusă pe seama lipsei din ţară a unor consilieri.
De notat  că tot pentru ziua de astăzi, la ora 11, a fost anunţată semnarea Acordului între liderii organizaţiilor teritoriale Orhei ale  PLDM şi PD. Evenimentul urmând să aibă loc,  de asemenea,  în incinta Primăriei Orhei, în prezenţa preşedinţilor celor două partide – Vlad Filat şi Marian Lupu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sedinta-c-r-5-minute-de-lucru-si-2-ore-de-pauza/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19