Select your Top Menu from wp menus

Securizare neordinară și persoane rare în alaiul sărbătoresc la Orhei FOTO

Nu doar publicul prezent la sărbătorirea  la Orhei a celei de-a 26-a aniversări de la proclamarea Independenței R.Moldova, ci si unele media din capitală au remarcat  niște condiţii de securitate fără precedent. O  imagine realizată de portalul Agora, care redă prezența primarului Ilan  Șor, este focusată pe  o servietă specială pe care o ține în mână  unul din bodyguarzii edilului. De fapt, în jurul lui Șor au putut fi număraţi cel puțin  patru  bărbaţi atletici și vigilenți, care îl însoţeau la pas si cu fidelitate.

In plus,  circulaţia transportului a fost blocată pe o rază  mai mare față de alte dăți. Și la manifestaţiile precedente, când scena era montată in Piaţa Vasile Lupu, transportul era redirecţionat pe străzile vecine. Greu de amintit, insa, ca maşinile politiei să fie   postate la o așa distantă  de centrul oraşului, incât să închidă circulaţia tocmai de la liceul Ion Luca Caragiale și de la podul peste pârâul Ivanos de pe strada Eliberării. Din acest motiv,  a fost simțitor modificată ruta microbuzelor orăşeneşti, iar transportul din sate a fost nevoit sa staţioneze lângă pod.

  • bloc pol 1
  • bloc pol 4
  • bloc pol 2

In afară de figura centrală a evenimentului – primarul Ilan Șor, în alaiul sărbătoresc au putut fi văzute si alte persoane importante – fie în prezent, fie in trecut. Printre acestea –  deputatul Petru Știrbate ( ex-PLDM, în prezent PD) și viceministrul Pavel Ianeț (PD). Doi foşti  șefi ai Serviciului Vamal – Viorel Melnic, care a condus vama în perioada guvernării comuniste,  și Tudor Balițchi, care l-a succedat în această funcție, deţinând-o pana in 2016,  de asemenea se aflau în suita lui Ilan Șor.

Fără precedent a fost și prezența la sărbătoare a unui europarlamentar. Este vorba despre Alberto Cirio, cunoscut și pentru vizita sa recentă in regiunea separatistă ucraineană Luhansk, dar si pentru participarea la deschiderea în Torino, Italia a așa-zisei reprezentanțe a Republicii Populare Donețk.

De curând, împreună cu alti câţiva eurodeputaţi italieni, Cirio s-a declarat preocupat  de soarta lui Ilan Șor. Mai mult, personal Alberto Cirio s-a revoltat că din cauza interdicţiei judecătoreşti, impuse  după condamnarea lui Șor,  acesta nu poate ieşi din Moldova si  efectua o vizită la Bruxelles.

Vezi si Cine sunt cei patru europarlamentari care i-au promis lui Ilan Șor ”spirijin necondiţionat”?

De menţionat ca în cuvântarea festivă de astăzi, Șor a anunţat despre intenţia de a  deschide reprezentanțe ale Orheiului in Italia, dar și în Rusia.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/securizare-neordinara-si-persoane-rare-in-alaiul-sarbatoresc-la-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19