Select your Top Menu from wp menus

Seceta in SUA creste intr-un ritm fara precedent

Seceta care a atins doua treimi din statele aflate in centrul SUA se intensifica intr-un ritm fara precedent, a declarat joi pentru AFP un expert al Centrul american monitorizare a secetei.

In ultima saptamana, centrul a anuntat ca numarul zonelor distruse de seceta extrema aproape s-a triplat in noua state central-nordice unde sunt produse trei sferturi din recoltele de porumb si soia americane.

„Asistam la o multime de evenimente fara precedent, in special viteza cu care aceasta seceta se intinde”, a declarat Brian Fuchs, expert la Centrul de monitorizare a secetei. „Lucrurile s-au deteriorat foarte mult in ultimele doua luni”, a adaugat acesta.

Zona afectata acum de seceta este cea mai mare de cand a fost infiintat centrul, in 1999.

In SUA, este „fara indoiala cea mai rea situatie din ultimii 25 de ani”, declarase in 18 iulie secretarul american al Agriculturii Tom Vilsack, dupa intalnirea cu presedintele Barack Obama pentru a discuta despre dezastrul care afecteaza aproape 61% din SUA, cel mai mare producator mondial de soia si porumb.

In 1988, seceta a costat economia Statelor Unite zeci de miliarde de dolari.
sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/seceta-in-sua-creste-intr-un-ritm-fara-precedent/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19