Select your Top Menu from wp menus

Secera şi ciocanul vor redeveni legale în Republica Moldova. Parţial

După ce au interzis în totalitate simbolurile comuniste – secera şi ciocanul, deputaţii din AIE vor să modifice cadrul legislativ prin care aceste simboluri vor putea fi purtate de veterani de război pe distincţiile primite.
Aceasta,  deoarece conform prevederilor actuale, potrivit omg.md, ordinele şi medaliile sovietice, nu pot fi purtate în public, în caz contrar persoanele sunt pedepsite în baza modificărilor Codului contravenţional – amendă până la 3 mii lei.
Din aceste considerente, pe data de 11 octombrie curent, deputaţi din majoritatea parlamentară au semnat o iniţiativă legislativă de modificare şi completare a Codului Contravenţional şi a Legii cu privire la libertatea de exprimare, prin care introduc un articol nou, care prevede că purtarea distincţiilor sovietice nu se consideră acţiune de propagandă.
Pe data de 12 iulie curent, deputaţii din PL, PLDM şi PDM au adoptat o hotărâre a Parlamentului prin care condamnă regimul totalitar comunist şi interzic simbolurile sovietice „secera şi ciocanul”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/secera-si-ciocanul-vor-redeveni-legale-in-republica-moldova-partial/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19