Select your Top Menu from wp menus

Se scumpeşte si pâinea coaptă de brutarii din Orhei AUDIO

Cel putin 2 agenti economici din Orhei scumpesc painea. Unul din ei a  concretizat  ca opereaza majorarea preturilor  incepand chiar  de astazi, 14 septembrie. 
Ion Brodetki, directorul intreprinderii „Brodetki S.R.L.”  a declarat  ca roada  de grau mica din acest an impune majorarea pretului painii   in limita a 10%. In caz, contrar panificatorii ar  activa in pierdere. In prezent,  cea mai ieftina franzela coapta de aceasta brutarie  costa 3 lei, iar cea mai scumpa – 8 lei, fara TVA.
Directorul unui alt mare producator de paine – „Fabrica de paine din Orhei”, Andrei Rosca, a spus ca deja de aproximativ o luna lucreaza  in paguba, dupa ce si-a epuizat stocurile de faina mai vechi. Aceasta situatie nu mai poate fi tolerata, de aceea de vineri, 14 septembrie,  intreprinderea este nevoita sa creasca, spre exemplu,  pretul unei franzele mici , cu 15-18  bani. Toate aceste – din cauza cresterii preturilor la graul si faina de import.

Mentionam, ca pana acum, in unele magazine din Orhei, a aparut deja paine mai scumpa, apartinand brutariilor din Capitala republicii. Astfel, orheienii amatori de paine cu chimen scot de ceva timp din buzunare in loc  de 3,85 lei – 4,20 lei, iar cei care cumpara paine cu tarate din Chisinau platesc 4, 35 lei in loc de 4,20 lei.

Pentru mai multe – click pe rubrica Radio Orhei, „Socoteala de acasa”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/se-scumpeste-si-painea-coapta-de-brutarii-din-orhei-audio/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19