Select your Top Menu from wp menus

Se îneacă la mal//Pentru un   proiect de milioane,  care ar  aproviziona cu apă satul Şercani, nu  ajung 100 mii lei

Proiectul de aprovizionare cu apă potabilă a satului Şercani , comuna Pohrebeni nu poate fi finalizat din cauza lipsei unei sume băneşti relativ modeste.  Majoritatea consilierilor raionali nu l-au susţinut pe colegul lor,   Sergiu Muravschi, care a solicitat 100 de mii de lei pentru ca sistemul de aprovizionare cu apă a  locuitorilor satului Şercani să fie dat în exploatare.

 În  cadrul şedinţei Cosiliului raional (CR)  Orhei din săptămâna trecută, Muravschi a declarat că Primăria localităţii nu dispune de banii necesari şi că lipsa banilor a fost invocată şi de preşedintele raionului, Tudor Golub, la care el s-a adresat anterior cu rugămintea de a sprijini  proiectul de la  Şercani. 

Potrivit consilierului liberal-democrat, până acum  în acest proiect   realizat în mare parte datorită  Fondului Ecologic Naţional s-au investit 8 milioane 600 mii lei. Președintele Golub combate însă această cifră și susține  că, potrivit datelor  Direcţiei Investiţii, suma e de aproape  6 milioane de lei. Șeful raionului a mai menționat că  în ultimii 3 ani CR a contribuit la proiectul de aprovizionare cu apă de la Şercani cu cca 500 mii lei.

Nu a rămas însă  necontestată nici suma enunțată de Golub. Muravschi susține că la  500 mii lei nu s-a ajuns, chiar și  luându-se în calcul contribuția Primăriei.  Consilierul a mai declarat că trebuie de  stabilit ce cheltuieli sunt importante, deoarece  pentru lucruri care nu sunt de primă necesitate pentru populaţie   se găsesc şi sume de câteva sute de mii  de lei. 

Aceste polemici au avut loc în cadrul aprobării transferurilor cu destinaţie specială, în sumă totală  de 1 milion 850 mii lei, pentru  o serie   de obiecte  din  13 localităţi din   raionul Orhei.  Cele  mai mari sume – câte 400 mii de lei,  au fost alocate pentru lucrările de reparaţie a acoperişului Casei de cultură din Selişte şi pentru lucrările de finisare a reparaţiei capitale a estradei de vară din satul Jora de Jos. La fel, pentru o estradă de vară, care urmează a fi construită în satul Mârzaci, a fost alocată următoarea, ca mărime, sumă – 200  mii  lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/se-ineaca-la-malpentru-un-proiect-de-milioane-care-ar-aproviziona-cu-apa-satul-sercani-nu-ajung-100-mii-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19