Select your Top Menu from wp menus

Se atestă o intensificare a exercițiilor militare în stânga Nistrului, expert

Expertul în securitate Rosian Vasiloi atenționează despre o intensificare a exercițiilor militare în stânga Nistrului, menționând că în perioada 15-21 ianuarie au avut loc exerciții inclusiv cu trageri de luptă din toate tipurile de armament aflate în dotarea unităților care fac parte din #TOFR (Trupele de ocupație a Federației Ruse – Grupul Operativ al trupelor ruse, entitate distinctă a Districtului Militar Vest a Federației Ruse), transmite IPN.

Potrivit lui Rosian Vasiloi, în total au avut loc șase evenimente, dintre care patru fac parte din clasamentul combatant și câte unul din clasamentul combatant-comun și umanitar. Săptămâna trecută a început în forță cu un exercițiu de mânuire a complexelor de rachete antitanc dirijate semiautomat, iar sursele expertului din regiune au confirmat faptul că la acest exercițiu au participat și militarii din așa-zisul minister al apărării al regiunii separatiste. O zi mai târziu, TOFR au desfășurat exerciții militare cu tematica de închegare de luptă a trupelor la nivel de grup. În cadrul exercițiilor desfășurate, circa 50 de militari din unitățile de aruncătoare de grenade au desfășurat trageri de luptă asupra țintelor ce imită infanteria în atac, dar și tehnica blindată a inamicului.

Expertul subliniază că aceste exerciții s-au desfășurat inclusiv în timpul reuniunii subcomitetului APCE pentru conflicte, la care autoritățile Republicii Moldova „au asistat” a câta oară autoritățile separatiste de la Tiraspol în promovarea pretinsei independențe. Potrivit lui Rosian Vasiloi, interesele comune ale elitelor de la Chișinău și Tiraspol le permit separatiștilor să ajungă la tribunele internaționale. Expertul a mai adăugat că în legătură cu exercițiile militare din săptămâna precedentă, ca și în celelalte cazuri, la momentul publicării acestei alerte, autoritățile Republicii Moldova nu au venit cu nicio reacție.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/se-atesta-o-intensificare-a-exercitiilor-militare-in-stanga-nistrului-expert/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19