Select your Top Menu from wp menus

Scutirile personale vor fi eliminate pentru veniturile de peste 20 de mii de lei pe lună, accizele la tutun vor fi majorate

Noul guvern a decis să modifice, de la 1 ianuarie 2020, sistemul de impozitare în favoarea persoanelor cu venituri modeste: moldovenii cu venituri de la 20 mii de lei și mai mari nu vor mai beneficia de scutirea personală anuală, dar cota unica de 12% la impozitul pe venit pentru persoanele fizice rămâne neschimbată, relatează Agora.md.

Taxele pentru poluarea mediului vor crește, în special taxa pentru plastic se va majora cu 50%, iar tichetele de masă vor fi anulate. Noile măsuri fiscale au fost anunțate marți, 23 iulie, de ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița.

Recent, ministrul de finanțe declara, într-un interviu pentru Europa Liberă: „Nu vom merge cu schimbări majore în politica fiscală care deja este adoptată, dar vom aduce anumite corectări, pentru a ne asigura că persoanele cu venituri înalte plătesc contribuții mai mari la bugetul național”.

Vor fi anulate facilitățile fiscale care nu au scopul de echitate socială, cum ar fi înlesnirile pentru jocurile de noroc și pentru parteneriatele publice-private, dar și eliminarea cotei de 10% la TVA pentru hotele, restaurante și cafenele. Natalia Gavrilița a anunțat și majorarea accizelor pentru tutun.

Tot din ianuarie 2020 va fi eliminată posibilitatea de deducere a sumei până la 500 de mii de lei la estimarea venitului impozabil, dacă venitul a fost estimat indirect, o deducere calificată de ministrul de finanțe drept „un soi de amnistie”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/scutirile-personale-vor-fi-eliminate-pentru-veniturile-de-peste-20-de-mii-de-lei-pe-luna-accizele-la-tutun-vor-fi-majorate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19