Select your Top Menu from wp menus

Scrisoare de la un europarlamentar, simpatizant al Rusiei, în susținerea primarului de Orhei

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber,  a susținut astăzi o conferință de presă în care a anunțat că formațiunea pe care o conduce primarul Orhei ,  la sfârșitul lunii mai,  a trimis Parlamentului European, o solicitare de a interveni în situația nejustificată a arestului în privința Președintelui Partidului, Ilan Șor.

Scrisoarea de răspuns a fost semnată de europarlamentarul Lorenzo Fontana, care reprezintă Comitetul pentru drepturile civile, justiției și afacerilor interne în cadrul Parlamentului European.
Potrivit Marinei Tauber, în răspunsul, copiile căruia au fost adresate și Parlamentului de la Chișinău, Procuraturii Generale, Guvernului, deputatul european exprimă îngrijorări față de situația primarului de Orhei și asigură că va monitoriza acest caz.

Vom nota că europarlamentarul din Italia Lorenzo Fontana   este citat în presă cu mai multe declarații în favoarea Rusiei, iar conferința de presă a vicpreședintei Partidului Șor  a fost organizată ca si alte dăți,  la sediul agenției Sputnik  Moldova. Această agenție,  într-un raport din ianuarie curent, al Directoratului Național de Informații din SUA, a fost catalogată drept parte a mașinăriei propagandistice de stat a Rusiei. Mai mult, în timpul unei conferințe comune  cu liderul rus Putin, președintele nou ales al Franței , Emmanuel Macron, a declarat că Sputnik și Russia Today, finanțate de Kremlin, ”au fost organe de influență și propagandă” în timpul campaniei electorale. 

Potrivit RIA Novosti, atunci când Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care se spune că Sputnik, televiziunea RT și unele fundații, poartă un pericol pentru UE, Fontana a declarat că unii nu înțeleg că Rusia trebuie să fie partener și nu inamic.

Și Delo.ua a scris că Lorenzo Fontana a declarat că Rusia lui Putin  este este un model de apărare a valorilor tradiționale și a susținut votarea de unele parlamente regionale din Italia a apelului apelul prin care se cerea ridicarea sancțiunilor contra Rusiei, pentru anexarea Crimeiei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/scrisoare-de-la-un-europarlamentar-simpatizant-al-rusiei-in-sustinerea-primarului-de-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19