Select your Top Menu from wp menus

Scolile de circumscriptie, „moda” anului de studii 2011-2012

Retrogradarea a cel putin 5 licee din raionul Orhei in scoli de circumscriptie. Desfiintarea a 3 gimnazii si crearea a inca 2 scoli de circumscriptie.

 Aceasta perspectiva a fost prezentata cu titlu de optimizare, la conferinta  pedagogilor din raionul Orhei de joi, 25 august.  Sefa Directiei raionale de profil, Eudochia Stefarta,  a declarat ca gimnaziile din satele Cucuruzenii de Sus, Mana si Butuceni vor fi inchise. Elevii din ultimele 2 gimnazii  urmand sa fie incadrati in nou createle scoli de circumscriptie din Niculaeuca si Trebujeni.

Potrivit autoritatilor, din bugetul raionului se cheltuiesc  de vreo  2 ori mai multi bani pentru un gimnazist din  Mana, Butuceni si  Cucuruzenii de Sus, fata de elevii din alte institutii de invatamant din raion.

Intrun alt sir de localitati satesti –  Susleni, Ciocâlteni, Jora de Jos, Pohrebeni,  Berezlogi, liceele vor fi reorganizate, de asemenea,  in scoli de circumscriptie.

De mentionat ca in precedentii 2 ani de studii , 2 licee si 14 gimnazii din raionul Orhei au fost deja transformate  -in centre educationale gimnaziu-gradinita;  2 scoli medii – in gimnazii. Schimbarile sunt justificate de catre  Directia de invatamant si APL  prin cresterea cheltuielilor  irationale din bugetul raional care devin tot mai mari, odata cu descrestera numarului  elevilor-sateni.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/scolile-de-circumscriptie-moda-anului-de-studii-2011-2012/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19