Select your Top Menu from wp menus

SCL Orhei nu are banii necesari reparației străzii Vasile Mahu și se împrumută cu 1,5 milioane de lei  

 
Î.M. Servicii Comunal-Locative (SCL) Orhei nu are banii necesari realizării lucrărilor de reparație a străzii Vasile Mahu din Orhei. Lipsa banilor a fost  invocată de șeful întreprinderii, Veaceslav Zaporojan, într-o scrisoare adresată primarului Ilan Șor.  Zaporojan a solicitat acordarea unui împrumut financiar de 1,5 milioane de lei, motivând că Legea Bugetului de Stat nu prevede finanțarea în avans a lucrărilor menționate.

La sfârşitul săptămânii trecute, consilierii municipali au dat curs acestei solicitări. Fără a iniţia discuţii la acest subiect, aleşii locali au aprobat ca o altă întreprindere din subordinea autorităţilor – Orhei Transport, să impurumte SCL Orhei 1,5 milioane lei pentru o perioadă de 3 luni.

Notăm  că nu demult  aleşii orheieni au mai luat o decizie referitoare la finanţarea lucrărilor de reparaţie a străzii Vasile Mahu. La şedinţa Consiliului local din luna iunie curent, pentru reparaţia aestei străzi au fost alocaţi 2,8 milioane de lei. Mai înainte, în luna aprilie, consilierii au aprobat ca  bugetul oraşului să se completeze cu 2,92 milioane de lei, veniiţi de la  Fondul rutier.

La licitaţia organizată pentru reparaţia străzii V.Mahu,  dreptul de a efectua lucrările respective a fost   câştigat de  Î.M SCL Orhei. Asta, după ce Primăria Orhei a deplasat data iniţial anunţată pentru desfăşurarea licitaţiei,  din cauza schimbărilor pe care le-a făcut în caietul de sarcini.