Select your Top Menu from wp menus

Scindare clară în CO Orhei: Consilierii PLDM si PCRM au înfiinţat o întreprindere municipală nouă. Cei din PL, PDM şi un neafiliat au părăsit sala în semn de protest

Consiliuil orasenesc (CO) Orhei s-a intrunit astazi in a patra  sedinta extraordinara din momentul in care  in transportul urban de calatori a fost instituita situatie exceptionala. La sedinta au participat 22 din cei  27 de consilieri oraşenesti. 16 consilieri  PLDM si PCRM  au votat pentru proiectul de decizie propus de Primaria Orhei  privind infiintarea intreprinderii municipale (IM) “Orhei Transport”. Consilierii PL,  PD si un neafiliat au parasit sala dupa ce propunerea de completare a proiectului Deciziei cu prevederea  ca  întreprinderea nou creata sa fie monitorizata de o comisie constituita   din reprezentantii tuturor fractiunilor   a fost respinsa de catre liberal-democrati si comunisti.

Propunerea privind crearea comisiei a fost facuta la inceputul sedintei de catre presedintele fractiunii liberale, Roman Botan, care a afirmat ca astfel consilierii vor putea afla la modul direct despre cum merg lucrurile  la IM “Orhei Transport”, dar nu   prin intermediul Primariei. Consilierul liberal-democrat, Vladimir Gurduza a replicat insa ca la Chisinau sunt multe intreprinderi municipale, care activeaza fara comisii din consilieri municipali.

In sprijinul crearii intreprinderii municipale, in varianta propusa de Primarie,  a venit si seful comunistilor din CO, Oleg Vasilcan, care a reiterat ca astfel calatoriile nu se vor scumpi. Pe de alta parte, democratul, Vladislav Sevcenco,  s-a aratat convins ca in acest mod problema transportului din oras nu va fi solutionata,  iar intreprinderea va necesita cheltuieli de la bugetul orasenesc.

Tot prin vot comun, consilierii PLDM si PCRM au respins Notificarea Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat care atentioneaza asupra unor ilegalitati admise de CO Orhei  in sedinta din 1 aprilie, cand a fost aprobata Decizia despre contractarea serviciilor de calatori de catre IM “Servici Comunal Locative” Orhei.

Amintim ca situatia critica  in transportul de calatori din Orhei s-a prefigurat dupa ce, acum 2 luni,  CO Orhei a refuzat solicitarea CA-2811 de a ridica pretul biletului de la 2 la 3 lei. O propunere ulterioara, de alternativa, a CA-2811 –  ca intreprinderea sa fie scutita de plata taxei  locale pentru serviciile de transport pe care le presteaza, nu a ajuns sa fie examinata de catre alesii orheieni. Pe 1 aprilie transportatorul  si-a retras microbuzele de pe rute,  iar CO Orhei a reziliat contractul cu aceasta intreprindere si a instituit  situatie exceptionala in transportul urban de calatori.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/scindare-clara-in-co-orhei-pldm-si-pcrm-au-infiintat-o-intreprindere-municipala-noua-consilierii-pl-pdm-si-un-neafiliat-au-parasit-sala-in-semn-de-protest/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19